Earthblog

A Real-World Joomla! Template

 

Hieronder een lijst met veelgestelde vragen rondom e-books, e-readers en Ipads …

 

Geen antwoord gevonden op uw vraag?

Neem dan Contact met ons op.

 

 

Wat is een e-book?

 

Een e-book is een elektronische (of digitale) tekst die minimaal voorzien is van een pagina-indeling zoals een fysiek boek. De meeste e-books zijn tegenwoordig beveiligd met DRM (Digital Rights Management), zodat ze niet zomaar onbeperkt kunnen gekopieerd worden.

e-books worden doorgaans gelezen op een e-reader (een elektronisch apparaat) maar kunnen ook op de computer gelezen worden met bepaalde software (bvb. Adobe Digital Editions).

Terug

 

Wat is een e-reader?

De e-reader is een apparaat die specifiek ontwikkeld is voor het lezen van e-books. Het apparaat weegt niet meer dan een papieren boek, en dankzij de effeciënte, innovatieve e-inktechnologie gaat de batterij langer dan 7000 pagina's mee. Het grote verschil tussen deze schermtechnologie en bvb. een laptop-scherm, is dat het onverlicht is en dus minder belastend voor de ogen.

Terug

 

Wat is een inkijkexemplaar?

 

Een inkijkexemplaar is een gratis, beperkte versie van een e-book. Een inkijkexemplaar bevat meestal enkel de eerste pagina’s van een echt e-book.

Een inkijkexemplaar kan u een eerste blik gunnen op het volledig e-book, voordat u overgaat tot de aankoop van het volledige e-book.

Terug

 

Hoe kan ik een e-book downloaden?

 

Voordat u overgaat tot de aankoop of download van een e-book, raden wij u ten zeerste aan dat u eerst het download-stappenplan bekijkt en Adobe Digital Editions installeert. Klik hier voor een uitgebreide rondleiding bij de installatie van Adobe Digital Editions.

Een e-book kan gedownload worden nadat de online betaalprocedure afgerond is. U krijgt vervolgens een download-link toegestuurd, waarna het e-book automatisch, na downloaden, geopend wordt in Adobe Digital Editions. Nadien kan u het e-book via Adobe Digital Editions overzetten naar uw e-reader.

Terug

 

Hoe kan ik een e-book of inkijkexemplaar bekijken?

 

Een e-book of inkijkexemplaar kan gelezen worden met behulp van het programma Adobe Digital Editions. Na het downloaden van een e-book of inkijkexemplaar, worden deze automatisch geopend in Adobe Digital Editions.

Terug

 

Hoe kan ik een inkijkexemplaar downloaden?

 

Een groot deel van het beschikbare assortiment e-books, is ook voorzien van een inkijkexemplaar. Als een inkijkexemplaar beschikbaar is voor een e-book dan wordt dit weergegeven op de detailpagina van het e-book.

U kan het inkijkexemplaar downloaden door op de knop “Inkijkexemplaar bekijken” te klikken op de detailpagina van het e-book.

Terug

 

Hoe kan ik een e-book kopiëren naar een e-reader?

 

Dit kan via het programma Adobe Digital Editions en kan u als volgt doen:

• Start Adobe Digital Editions
• Sluit nu uw e-reader aan op uw computer
• Adobe Digital Editions herkent dat er een apparaat aangesloten is op de computer en zal beginnen met het synchroniseren van de e-reader (dit kan een tijdje duren).
• Wanneer dit succesvol verlopen is, verschijnt er in de linkertabel van Adobe Digital Editions een nieuwe boekenplank, die de naam draagt van het net aangesloten apparaat.
• Als u nu vanuit de rechtertabel een e-book sleept naar de boekenplank van het net aangesloten apparaat, dan wordt deze gekopieerd naar de e-reader.

Terug

 

Welke e-book-formaten kan ik kopen op deze website?

 

Wij bieden enkel e-books aan in het epub-formaat. Dit is de open-formaat standaard op het vlak van e-books. De epub-bestanden zijn beveiligd door middel van Adobe DRM (Digital Rights Management). Deze beveiliging zorgt er voor dat het e-book niet onbeperkt verspreid kan worden.

Terug

 

Welke software heb ik nodig om e-books te gaan lezen?

 

e-books kunt u zowel lezen op een Computer als op een e-reader:

• Computer:
- Hier zal u het programma Adobe Digital Editions moeten gebruiken. Deze software is gratis beschikbaar.
• E-reader:
- Om een e-book te gaan kopieren van uw computer naar een e-reader zal u gebruik moeten maken van Adobe Digital Editions.
- Op de meeste e-readers is alle benodigde software reeds aanwezig zodat u het e-book meteen kan gaan lezen.

Terug

 

Wat is Adobe Digital Editions?

 

Adobe Digital Editions is software van Adobe en wordt gebruikt voor het beheren en lezen van e-books. Meer informatie over Adobe Digital Editions vindt u hier

Terug

 

Wat is een Adobe Digital ID en waarom heb ik het nodig?

 

Wanneer u gebruik maakt van Adobe Digital Editions, dan zal bij uw eerste installatie gevraagd worden naar een Adobe Digital ID en kan hier aangemaakt worden.

De Adobe Digital ID is een account die u gebruikt om u te identificeren/autoriseren bij Adobe. Zo weet Adobe welke boeken u reeds in uw bibliotheek hebt, en kan u deze gaan verdelen over uw verschillende apparaten.

Terug

 

Welke apparaten zijn geschikt voor het lezen van e-books van deze website?

 

Volgende apparaten en besturingsystemen ondersteunen Adobe DRM:

• Windows
• MAC
• Sony Reader Pocket Edition PRS300
• Sony Reader Touch Edition PRS600
• De epub versie van Cybook Gen 3
• De epub versie van Cybook Opus

Wij proberen deze lijst zo actueel mogelijk te houden, maar mocht u twijfelen of uw leesapparaat Adobe DRM ondersteunt dan raden wij aan om de website van de fabrikant van de e-reader te raadplegen.

Terug

 

Hoe gaat de aankoop van een e-book in zijn werk?

 


Wanneer u uw keuze hebt gemaakt welke e-book/e-books u wilt kopen, plaatst u het e-book in het digitale winkelwagentje. Daarna kan u verder winkelen of verder gaan om af te rekenen. Wanneer de betalingsprocedure succesvol is verlopen wordt een e-mail naar u toegestuurd, met daarin een download-link voor uw zojuist aangekochte e-books. Na het klikken op deze download-link start de download en kan u het vervolgens gaan lezen op uw computer of e-reader.

Voorlopig hebben we als betaalmogelijkheden iDeal en Creditcards (Visa, Mastercard).

De aangekochte e-books kan u later, als u ingelogd bent op de website, terugvinden in uw digitale boekenplank. Hier krijg je een overzicht van alle reeds aangekochte e-books, en is er de mogelijkheid om het e-book opnieuw te gaan downloaden. Uw e-books blijven hier voor een periode van 2 maanden staan.

Terug

 

Retourneren of annuleren van een e-book is niet mogelijk.

 

Op digitale producten geldt geen recht van retour.
Vandaar dat het annuleren van een bestelling niet mogelijk is.

Terug

 

Kan ik een e-book van mijn e-reader verwijderen?

Dit kan inderdaad. Via Adobe Digital Edition kan je de inhoud van je e-reader beheren. Via dit programma kan je e-books toevoegen of verwijderen. Meer informatie over Adobe Digital Edition, vind je hier.

 

Terug

 

Kan ik mijn e-books ook lezen op de iPad?

Ja dat kan, volg de instructies:


Stap 1: download de gratis reader App

 

Download de gratis App “ Bluefire Reader”* in de App store van Apple via uw iPad.  Als u de “Bluefire Reader” App voor de eerste keer opstart vraagt de App om uw Adobe ID om zo uw iPad te autoriseren. Heeft u nog geen Adobe ID dan kunt u deze aanvragen via de rode knop rechtsboven in beeld. Bent u uw wachtwoord vergeten dan kunt u deze hier opnieuw instellen.

Stap 2 koop een e-book  op www.kluwer.nl/ebooks via uw iPad

Vervolgens surft u naar www.kluwer.nl/ebooks op uw iPad en schaft een e-book aan. Na aankoop ontvangt een e-mail met daarin een link. Klik op de download link in de mail op uw iPad (Safari word automatisch geopend) en kies vervolgens om te openen met “Bluefire”. De “Bluefire” App start nu en het e-book wordt vanzelf gedownload op uw iPad.

Stap 3 reeds gekochte e-books op uw iPad zetten

Surf met uw iPad naar www.kluwer.nl/ebooks. Ga rechts boven in beeld naar “Boekenplank” en login met uw e-mailadres en wachtwoord. Hier kunt u de door u reeds gekochte e-books downloaden op uw iPad en openen met de “Bluefire Reader” App.
E-books die u direct via uw iPad koopt kunt u eventueel ook vanaf uw boekenplank downloaden op uw PC of Laptop zodat u een reserve kopie heeft.

*De “Bluefire Reader App” is ontwikkeld en wordt aangeboden door een derde partij.  Wolters Kluwer is niet verantwoordelijk noch aansprakelijk voor het juist functioneren van deze App, de beschikbaarheid ervan en de gevolgen van het downloaden en gebruik.

Terug

 

 

e-boeken

Copyright Wolters Kluwer      Privacy statement -  Disclaimer -  Algemene voorwaarden